Skip to content

Ιωάννης Συλλιγνάκης

Φαρμακοποιός

Γεννήθηκε το 1953. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, όπου και διατηρούσε Φαρμακείο με την Νανά Σταυρακάκη – Πολυχρόνη μέχρι το 2013 που συνταξιοδοτήθηκε.

Παντρεμένος, πατέρας δύο θυγατέρων, μιας Φαρμακοποιού και μιας Χημικού.

Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εκλέκτορας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης και Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος.

Ακόμη, υπήρξε αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της “Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας” και της “Εταιρείας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης“, μέλος της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας και μέλος “Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων του ΕΟΦ“.

Συμμετείχε επί σειρά ετών σε πλήθος σεμιναρίων προσφέροντας  τις γνώσεις του και παρουσιάζοντας σε συνέδρια τα αποτελέσματα των κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων του με άλλους συνεργάτες ή/και φορείς  που είχαν στόχο να συμπληρώσουν το κενό της ακαδημαϊκής έρευνας και κατάρτισης στον τομέα της εξειδίκευσης του.

Το 1996 δημιουργεί διαδικτυακή σελίδα σαν Φαρμακείο, όπου  ενημερώνει το κοινό και την επιστημονική κοινότητα με άρθρα, φιλοξενεί πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων και παρέχει σημαντικές πληροφορίες στους πολίτες, όπως τα εφημερεύοντα Φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

Ευαισθητοποιημένος στην αναγκαιότητα αλλά και υποχρέωση της χώρας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, συμμετείχε σε διεθνή επιστημονική επιτροπή για την συγγραφή δίτομου έργου με τίτλο “Βιβλίο Ερυθρών Δεδομένων των Σπανίων και Απειλουμένων Φυτών της Ελλάδας“, δημιουργώντας παράλληλα μία φωτοθήκη χιλιάδων προσωπικών φωτογραφιών της αυτοφυούς Ελληνικής χλωρίδας οι οποίες εκτός από την αισθητική παρείχαν σημαντικές πληροφορίες για την συστηματική ταξινόμηση αλλά και την βιολογία της διατήρησης των φυτών σε εκτός τόπου συνθήκες (Τράπεζες Γενετικού Υλικού και Βοτανικοί Κήποι).

Έργο για το οποίο Βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Συνέδριου Εθνοφαρμακολογίας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το 2019.

Back To Top